İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) İleri Bir Tarihe Ertelenmiştir

25 Nisan 2021 Pazar günü yapılması planlanan "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı" İl Milii Eğitim Müdürülüğünün aşağıdaki resmi yazısı gereği ileri bir tarihe ertelenmiştir.

14.04.2021 238

"Bakanlığımız Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde uygulanacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS)'nın, 25 Nisan 2021 tarihinde yapılacağı ilan edilmişti.

Ancak, son dönemde Koronavirüs (Covid-19) salgının artış göstermesi sebebiyle alınması gereken tedbirler kapsamında, adı geçen sınav 09.04.2021 tarihli ve 23895169 sayılı  Makam Oluru ile  ileri bir tarihte yapılmak üzere iptal edilmiştir.

Söz konusu ertelemenin sınav kapsamındaki tüm okullarınıza bildirilerek, sınava başvuru yapan öğrencilere duyurulması gerekmektedir."