Tarihçe

Tarihçe

16.07.2013 3066

Karapürçek İlkokulunda okuyan öğrenciler 1961 yılında okulun yapılmasıyla Ahmetler Mahallesinde okumaya başlamışlardır. 

Okulun bulunduğu Ahmetler Mahallesi Karapürçek ilçesine 1,5 km uzaklıktadır. Genel olarak düz ve yeşil bir coğrafi yapıya sahiptir. Bölge halkı genelde Doğu Karadeniz' den (özellikle Giresun) göç ederek buralara yerleşmiş, ilk zamanlarda tarım ve hayvancılıkla uğraşmışlardır.

Günümüzde ise geçimlerini tarımın yanı sıra yakında bulunan fabrikalarda çalışarak sürdürmektedirler. Okulumuz 1954 yılında Ahmetler Mahallesi Ortaokulu olarak eğitim-öğretime açılmıştır. Ahmetler Mahallesi Bulgaristan'dan gelen 15 ailenin yerleşmesiyle kurulmuştur. Okul binası ilk defa 1959 yılında eğitim-öğretime başlamış ve ilk öğretmen Mevlüt ÇAKIROĞLU'dur. İlk mezunlar 1 kız ve 4 erkek olarak 1960-1961 yılında mezun olmuştur. 1967 yılında meydana gelen depremden sonra yeni okul 2 derslik ve 1 idare odası olarak yapılmış ve 1997 yılına kadar bu şekilde eğitim-öğretime devam etmiştir.

Okulun yeni binası 1997 yılında 15 derslik, 3 idare olarak yapılmış olup 1997-1998 eğitim-öğretim yılında 8 yıllık olarak tekrar açılmıştır. Taşıma merkezi olan okulumuzda İlçemiz Ahmetler Mahallesi, yine taşıma ile okula ulaşımları sağlanan Ahmediye Mahallesi, Mecidiye Mahallesi, Harmanlı Mahallesi, Meşepınarı Mahallesi öğrencileri eğitim öğretime devam etmektedir. Günümüze kadar okulumuzdan diploma alarak mezun olan öğrencilerin büyük bir kısmı okuyarak çeşitli meslek gruplarında; polis, gazeteci, öğretmen, hemşire, havacı genel olarak çevremizde bulunan fabrikalarda istihdam edilmişlerdir.

Okulumuz çevresinde konumu, eğitim öğretimi ,başarısı, temiz ve düzenli olması özellikleriyle tanınan bir okuldur. Okulumuz 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde sağlıklı beslenme ve hareketli eğitim koşulları uygun bulunduğundan Beslenme Dostu okul sertifikası almaya hak kazanmıştır.